FÜLEKY PINCÉSZET TOKAJ

Az oldalra való belépéssel ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket
Elmúlt már Ön 18 éves?

FÜLEKY TOKAJI KABAR VINNAI 2019 – Tarcal –

(750 ml)

Szüret időpontja: 2019. október 01.

Palackozva: 2020. augusztus 15.

A Tokaji borvidék hat engedélyezett szőlőfajtája közül legfiatalabb a Kabar. A Hárslevelű és a Bouvier fajták keresztezéséből született, korai érésű fajta. Szinte minden évben szép aszúszemeket szüretelünk a Kabarból. Kiváló édes és szárazbor alapanyag. Rendkívül fontos a szüret időpontjának ideális megválasztása száraz borkészítés esetén. A 2019-es Kabar egy meleg évjárat termése, félszáraz bor.

Illatában friss érett szőlő, finom fűszeresség, gumicukor, érett exotikus gyümölcsök. Íze intenzív, gyümölcsösség és fűszeresség összhangját kóstoljuk. Szűk tíz gramm természetes maradékcukor teszi a bort vitálissá, intenzívvé. Lecsengése nagyon tiszta, túlérett citrusok, sok lédús gyümölcsösség marad a szájban. Tökéletesen érett Kabar szőlőből készült vastag, nagytestű bor.

Bor-étel párosítás (8-10 °C-ra behűtve ajánljuk):

  • gombás ételek, grillezett zöldség
  • erőteljesen fűszerezett, grillezett fehér húsok
  • nyúlragu mustárosan, de akár még egy sertésszűz is
  • csípős ételek kiváló kiegészítője

(Harmath Csaba, gasztroszakértő)

Szőlőterület: Vinnai-dűlő Tarcalon

  • Talaj: lösz
  • Alapkőzet: andezit
  • Terület: 0,48 ha
  • Telepítve: 2001
  • Tőkeszám: 3500 tőke/ha
  • Fekvés: nyugat

 

ALKOHOL: 14,5 %VOL
CUKOR: 9,7 G/L
SAV: 5,9 G/L

909 palack készült.

Kabar 2019
Mustáros csirkemell