FÜLEKY TOKAJI KABAR VINNAI 2019 – Tarcal –
(750 ml)
Szüret időpontja: 2019. október 01.
Palackozva: 2020. augusztus 15.
A Tokaji borvidék hat engedélyezett szőlőfajtája közül legfiatalabb a Kabar. A Hárslevelű és a Bouvier fajták keresztezéséből született, korai érésű fajta. Szinte minden évben szép aszúszemeket szüretelünk a Kabarból. Kiváló édes és szárazbor alapanyag. Rendkívül fontos a szüret időpontjának ideális megválasztása száraz borkészítés esetén. A 2019-es Kabar egy meleg évjárat termése, félszáraz bor.
Illatában friss érett szőlő, finom fűszeresség, gumicukor, érett exotikus gyümölcsök. Íze intenzív, gyümölcsösség és fűszeresség összhangját kóstoljuk. Szűk tíz gramm természetes maradékcukor teszi a bort vitálissá, intenzívvé. Lecsengése nagyon tiszta, túlérett citrusok, sok lédús gyümölcsösség marad a szájban. Tökéletesen érett Kabar szőlőből készült vastag, nagytestű bor.
Bor-étel párosítás (8-10 °C-ra behűtve ajánljuk):
- gombás ételek, grillezett zöldség
- erőteljesen fűszerezett, grillezett fehér húsok
- nyúlragu mustárosan, de akár még egy sertésszűz is
- csípős ételek kiváló kiegészítője
(Harmath Csaba, gasztroszakértő)
Szőlőterület: Vinnai-dűlő Tarcalon
- Talaj: lösz
- Alapkőzet: andezit
- Terület: 0,48 ha
- Telepítve: 2001
- Tőkeszám: 3500 tőke/ha
- Fekvés: nyugat
CUKOR: 9,7 G/L
SAV: 5,9 G/L
909 palack készült.